Moderne tuin bij een nieuwbouwwoning in Oirschot (> 500m²)

In het historische centrum van Oirschot hebben we bij een moderne woning een tuin aangelegd die naadloos aansluit op de architectuur en omgeving. De technische details en het vele groen in de hoofdstructuur maken deze tuin bijzonder.

Paul en Jaqueline Streefkerk:

"Toen wij dit huis lieten ontwerpen, hebben wij meteen een tuinarchitect ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de tuin een verlengstuk van het huis zou worden. Voor de uitvoering waren wij op zoek naar een betrouwbare partner. Van Esch kwam hierin als beste naar voren, zowel door de prijstelling als professionele aanpak. Van Esch heeft zich bewezen als een moderne ondernemer: betrokken, persoonlijk, inventief in ontwerpvraagstukken, betrouwbaar en secuur in de afwerking. De wisselwerking tussen de twee partners Willem (productkennis) en Paul (creativiteit) was absoluut een meerwaarde bij de realisatie van onze tuin."

Minimalistische tuin bij een moderne woning in Uden (> 500m²)

Het tuinontwerp staat in dienst van de zeer sterke architectuur van deze woning. Door met grote gebaren te werken, wordt het totaalbeeld sterker. Een aantal bouwkundige elementen benadrukken de belangrijkste punten en geven richting aan de tuin. Grote dennen zorgen voor een sterk contrast met de witte muren. De woning is ontworpen door IN Bouwkunde en Vormgeving uit Uden.

Gezinstuin in Uden (> 500m²)

Voor elk wat wils! Een plek om buiten te kunnen koken en (overdekt) eten, plek om met je vrienden relaxed een biertje te drinken, een speelplek voor de kinderen, het kan allemaal in deze gezinstuin! De vormgeving vouwt zich op twee niveau's rond de splash-pool. In dit bad kun je lekker bubbelen terwijl de kinderen spelen in het achterste deel. De borders zijn voorzien van een aantal coulissen om inkijk tegen te gaan. De bestaande bomen en heesters zijn blijven staan om zo een volwassen karakter te behouden.

Villatuinen (> 500m²)

Veel groen, een entree in de stijl van de woning en privacy zijn de kernwoorden van deze grote tuinen die vrijgelegen villa’s omzomen.

Landschappelijke tuinen in Uden en Veghel (> 500m²)

Landelijke tuinen moeten gebruik maken van de omgeving, er naadloos in opgaan en tegelijk met het uitzicht en de vluchtlijnen spelen. Dichtbij de woning is zo’n tuin ingericht op het dagelijkse gebruik, zonder weg te vallen tegen het weidse uitzicht, dat direct de aandacht trekt. Het zien van de juiste perspectieven en deze vormgeven met groen, zorgt voor een evenwichtig beeld, dat groots maar niet overweldigend aandoet. De tuin versterkt en complementeert dan alles eromheen.

Tuinontwerpen in 2D en 3D, uitgevoerd in Noord-Brabant en Gelderland

Tuinen ontwerpen is een vak. Er is een enorme diversiteit aan materialen, constructies en planten waaruit gekozen kan worden. Onze ontwerper heeft ruim vijftien jaar ervaring op diverse schaalniveaus en weet voor elke opdrachtgever een uniek en aansprekend ontwerp te maken.

Om een goed beeld te geven van de tuin zoals deze zal worden, tekenen wij voor u de hele tuin, inclusief bebouwing, in 3D. Dit is een fantastische manier om onze creatieve en innovatieve ontwerpen te presenteren.

Schetsontwerpen uit ons schetsboek

Al onze ontwerpen beginnen met een schets. Wij schetsen nog op ambachtelijke wijze, namelijk uit de losse hand getekend. Het schetsontwerp geeft een eerste aanzet tot het definitieve ontwerp. Door het gebruik van verschillende aanzichten wordt de sfeer voelbaar.

Wellness-tuin met poolhouse in Schaijk

Bij dit geweldige project draait alles om onbezorgd genieten. Het zwembad is verdiept geplaatst en omsloten door lage muurtjes. Op deze muurtjes staat een glazen wand. De privacy in deze wellness-tuin is gegarandeerd door brede wintergroene hagen en dakbomen.

In het poolhouse zijn een pantry, sauna, buitenhaard en stoomcabine verwerkt. Het dak is te sluiten, zodat er het hele jaar door gebruik van kan worden gemaakt.

Het poolhouse is ontworpen door IN Bouwkunde en Vormgeving uit Uden.

De bouwkundige elementen zijn gerealiseerd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling uit Schaijk.

Wellness-tuin met een bijzondere wand, in Uden

In deze wellness-tuin in Uden plaatsten wij een enorme staalwand in de geluidswal. Zo creëerden we meer ruimte voor het zwembad en poolhouse.

De wand van het poolhouse vormt een homogeen beeld, waarachter pantry, loungeruimte, sauna, open haard, jacuzzi en zowel een tuindouche als een gewone douche schuilgaan. In de voortuin zorgen een aantal organische blokken van hulst voor een spannend beeld.

Wellness-tuin met zwembad in Uden

Klein Ibiza. Een heerlijke plek die van alles gemakken is voorzien. Ondanks dat de tuin is omgeven door huizen is de privacy volledig gewaarborgd. Het verdiepte zwembad zorgt voor veel intimiteit. De garage is omgebouwd tot een sauna met douche en pantry. Vanaf het loungeterras stap je zo de jacuzzi in. Nog een muziekje erbij en dan is het helemaal af!

De garage en overkapping zijn ontworpen door IN Bouwkunde en Vormgeving uit Uden.

De bouwkundige werken zijn uitgevoerd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling uit Schaijk.

Wellness-tuin met zwembad en poolhouse

Een heerlijke combinatie van design en groen. De luxe van een zwembad, tuindouche, poolhouse met sauna in eigen tuin. De groene zoom van oude bomen is gehandhaafd om de privacy te waarborgen. Door de hoogte verschillen te accentueren met brede betonnen randen en trappen is de ruimte spannend gemaakt. Rugdekking van een rijk bloeiende border bij het zwembad en verderop grote groepen vaste planten en siergrassen geven de tuin allure. 

Het poolhouse is ontworpen door IN Bouwkunde en Vormgeving uit Uden.

De bouwkundige werken zijn uitgevoerd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling uit Schaijk en Van Gemert Zwembaden uit Mill.

Kleinere tuinen (< 500m²)

Niet alleen zijn wij ervaren met het realiseren van grote tuinprojecten, ook weten wij uitstekend raad met de wat kleinere tuinen. Een tuin groter laten lijken, de juiste lijnen aanbrengen, het meeste uit de ruimte halen: dat is belangrijk bij het aanleggen van een kleinere tuin. Voor elk formaat en elke wens, komen wij met een gepast ontwerp.

Moderne bedrijfstuin in Schaijk

In deze bedrijfstuin liggen het gebouw en de bijhorende tuin in elkaars verlengde. De belangrijkste elementen uit de architectuur – beton, hout en staal – hebben een bijzondere toepassing gevonden in deze kantoortuin.

Dit duurzame project heeft, als geheel, het label ‘Very good’ gekregen volgens de BREEAM-normering.