Dit zijn de gezichten achter uw tuinrenovatie, -aanleg en –ontwerp

Willem van Esch

Directeur/eigenaar

"Samenwerken nemen we hier heel letterlijk: we werken samen aan het beste resultaat. We zijn allemaal even fanatiek en hebben dezelfde visie op de bedrijfsvoering: we willen de beste zijn, we zijn er extra op gebrand om kwaliteit te leveren en we zijn bereid daar hard voor te werken."

"Ik zeg altijd: je besteedt een groot gedeelte van je leven aan werk. Laat het dan ook iets zijn waar je plezier aan beleeft. Dan gaat alles als vanzelf. Daar hoef ik hier niet aan te twijfelen: hier werken hoveniers met passie voor het vak."

"Wij maken niet de tuin die je verwacht, maar de tuin die je wíl."

"We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om ons werk nóg beter te doen. Dat is een soort tweede natuur. Hier zal je dan ook niet gauw horen: 'zo doen we het altijd'. We kijken per situatie welke aanpak het beste past."

Paul Kromhout

Ontwerper/bedrijfsleider

"Ik ga altijd eerst bij mensen thuis op bezoek. Niet alleen om het perceel te bekijken, maar gewoon even sfeer proeven, kennismaken. Dan let ik echt op de kleinste details, zowel buiten als binnen, om goed in te kunnen schatten wat voor soort ontwerp het beste past.

Willem van Esch

"Paul en ik vullen elkaar perfect aan. Hij is van de afdeling 'mooi/lelijk', ik meer van de afdeling 'goed/slecht', ofwel: Paul is creatief, heeft een sterke intuïtie en is communicatief sterk. Ik ben meer van de techniek, de toepassing en praktische uitwerking. Dat stelt ons in staat klanten volledig, op alle details, goed van dienst te zijn. Bovendien werkt 't fijn. Het is een goed gevoel om op elkaars kwaliteiten te kunnen vertrouwen. We kunnen als het ware blind schakelen."

Kijken, luisteren, voelen. Dat zijn eigenlijk mijn belangrijkste gereedschappen. Als ik dat goed doe, vloeit daar als vanzelf een passend ontwerp uit voort. Aanleg van een tuin is doorgaans een kostbare aangelegenheid. Dan mag de klant dus ook iets van ons verlangen. De kunst is om te verrassen, nét dat beetje meer betekenen dan ze verwachten. Niet alleen wat betreft een uitgesproken vormgeving, maar zeker ook in de weg ernaartoe. Van het eerste contact tot de oplevering moet alles kloppen.

Met veel klanten ontstaat een soort vertrouwensrelatie. We nemen immers letterlijk een kijkje in jouw keuken en staan in jouw grond te wroeten, op jouw terrein. Dan is het wel zo prettig als er sprake is van een goede klik.

Willem en ik vullen elkaar goed aan. Hij is heerlijk ambitieus en een gedreven ondernemer. Ook al heb ik een andere achternaam, ik voel me echt een deel van dit mooie familiebedrijf."

Mark Arts - Hovenier

"Elke dag is anders. Dat is het mooie van dit werk. Je moet  van alles kunnen, of het nu gaat om de aanleg van een vijver, terras, beplanting, schutting of gazon. Dat vergt technisch inzicht en natuurlijk wat handigheid, maar vooral ook veel kennis.

Natuurlijk: iedereen kan tuinieren, met een beetje handigheid kom je een heel eind. Maar een professionele hovenier doet het nét even wat efficiënter en daardoor sneller en beter voor het behoud van je tuin. We beschikken over de benodigde kennis, zowel over groeiprocessen als over materialen, én we hebben het juiste gereedschap. Bijvoorbeeld bij snoeien: als je dat niet dagelijks doet, is het een tijdrovende klus. Voor ons is dat gesneden koek: we zien vaak al in één oogopslag hoe we dat het beste kunnen aanpakken.

We vinden het vooral belangrijk om netjes te werken. Elke avond voeren we direct ons afval af en vegen we de boel even netjes aan. Dat is toch je visitekaartje.

Soms is de praktijk nét even anders dan tevoren bedacht. Dan is het de kunst om alert te reageren, op tijd met de klant te overleggen en te anticiperen: wat zijn de opties en wat zijn de consequenties voor zowel planning als budget?

Goed werk leveren, in alle details, daar ligt onze uitdaging. Zowel in ons eigen werk als in de onderdelen die worden verzorgd door bedrijven waarmee we samenwerken. We kunnen daartoe gelukkig vertrouwen op een vast netwerk van professionals. Mensen met dezelfde werkinstelling: kwalitatief hoogwaardige afwerking en nadruk op het belang van goed contact met de klant."

Arrold van Krieken, Hovenier

"Vakkennis vinden we belangrijk. Die houden we bij Van Esch dan ook bewust op peil: we blijven in ontwikkeling, zodat we onze klanten goed kunnen adviseren, op basis van de nieuwste vindingen.

We delen dezelfde gedrevenheid. We gaan liever voor een 10 dan een 9 ½ . Dat klinkt misschien cliché, maar ik merk het elke dag: in welke teamsamenstelling we ook werken: we zijn allemaal even veeleisend en pas tevreden als alles klopt.

Het leukste is als we een tuin die we zelf hebben aangelegd, daarna ook mogen onderhouden. Fijn om op die manier betrokken te blijven bij projecten waarbij we zo nauw betrokken zijn geweest. Maar vooral ook mooi om te zien hoe alles zich door de seizoenen heen ontwikkelt. Daar kan ik enorm van genieten."

Mark Janssen - Hovenier

"Ik voel me hier thuis, omdat we het werk hier aanpakken zoals bij me past: creatief, vernieuwend en verrassend. Altijd op zoek naar de beste aanpak. Onze kwaliteitsstandaard is hoog. We zijn niet gauw tevreden. De aanleg van een tuin is behoorlijke investering, dan moet het resultaat ook alle verwachtingen overstijgen!

De tekeningen van Paul zijn ontzettend creatief: er zitten altijd wel elementen in die net even anders zijn dan anders. Dan ben ik er gewoon trots op dat ik aan de realisatie ervan mag bijdragen. Het is fijn werken als je kunt vertrouwen op bekwame collega's. Dan kun je als het ware blind schakelen. Je weet dat ieder zijn bijdrage levert volgens dezelfde kwaliteitstandaard.

Zeker bij de wat grotere projecten komen we letterlijk gedurende langere tijd bij de klant over de vloer. Dat vraagt ook iets van je omgangsvormen en communicatievaardigheden. Daar zijn we scherp op bij Van Esch. Samen mooie dingen maken, iets afleveren waar de klant echt helemaal tevreden mee is. Of liever: waar we de verwachtingen van de klant mee overtreffen. Daar ligt mijn motivatie."

René de Mol - Hovenier

"We zijn een sterk team: we hebben dezelfde instelling. We doen dit werk allen met evenveel toewijding: we houden van ons vak en gaan voor het beste resultaat. Het is voor geen van ons 'moeten', maar eerder mogen. Dat geeft teamspirit en ik hoor vaak van klanten dat ze dat aan ons merken.

Doel is altijd om met elkaar te voldoen aan de wensen van onze klanten, hoe verschillend die soms ook zijn. Die afwisseling maakt het juist leuk. Bijna elke dag is anders: je komt op verschillende locaties, ontmoet weer andere mensen, werkt met andere materialen. Dat maakt ons vak zo boeiend.

We werken regelmatig aan uitdagende projecten. Niks is te gek en soms is het best gedurfd. Ik ben soms echt onder de indruk van de inventiviteit van het ontwerp. Dan is de motivatie des te groter om het in de praktijk ook zo mooi te realiseren.”

Jasper Dekkers - Hovenier

"Het leuke van dit werk is dat je betrokken bent tot en met het eindresultaat. Je werkt niet alleen aan een onderdeel, maar draagt bij aan een geheel.

Je moet veel weten en kunnen als hovenier. De ene dag ben je als een soort klusjesman in de weer met gereedschap en machines. De volgende dag moet je alles weten over het groeiproces en onderhoud van planten. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat je die kennis in huis hebt."

Wouter van den Boogaard

"Van Esch is een prettige leerschool: ze leggen alles goed uit. Je merkt echt dat het team goed op elkaar is ingespeeld en dat ze lol hebben in hun vak. Leuk om daar deel van uit te mogen maken.

Het is echt kicken als je 's morgens begint met een leeg terrein en aan het einde van de dag al de vormen zichtbaar ziet worden."