Onze klanten delen hun ervaringen met u

Zij schakelden Van Esch in voor een tuinrenovatie en meer

Wie beter om over ons bedrijf en onze vaardigheden te vertellen dan onze klanten zelf? Door hun ervaringen te lezen weet u wat u van ons kunt verwachten. Niet geheel zonder toeval komen steeds dezelfde dingen aan bod: klantgerichtheid, originaliteit, goede communicatie en vakmanschap. Dat is iets waar we trots op zijn.

achtertuin, uden, vijver, overkapping, sauna, vlonder

Prachtige wellness tuin

"Wij wilden onze tuin veranderen en kwamen via Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel bij Van Esch terecht. Paul kwam kennismaken en het klikte meteen. We hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. Dat bleek ook wel, want meteen het eerste ontwerp was raak.

Een uitstekende vertaling van onze wensen. Ik vond het vooral prettig dat hij ook tegengas durfde te geven. Dat hij ook zei: 'Dat zou ik nooit doen, want …'. Ik ben nogal eigenwijs, maar laat me graag overtuigen door een goede onderbouwing. Daar heb ik bij Van Esch nooit aan hoeven twijfelen. Ze denken niet alleen mee, maar ook vóór je."

"Ook bij de uitvoering werden we elke keer bevestigd dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Je weet: alles staat bij zo'n tuinaanleg op zijn kop. Maar eigenlijk hebben we er nooit last van gehad. Ze hebben uitstekend samengewerkt met aannemer Stef van den Wijngaard. Alles ging als vanzelf, altijd in goed overleg. Ze werken netjes, zijn alert en bijzonder attent.

Het feit dat die hele aanleg vrijwel geruisloos is verlopen in een periode die voor ons toch heel heftig was (mijn vrouw was ernstig ziek), zegt eigenlijk al genoeg. Iedereen kan wel een tuin aanleggen, maar als je goed kijkt, onderscheidt Van Esch zich in de details. Ze zijn het toonvoorbeeld van klantgericht. Top!"

- Marco van Boven

"Ze werken allemaal even gepassioneerd en het onderlinge respect is groot.
Een bijzonder prettig team om mee samen te werken"

verhoogde vijver, nieuwbouw, Oirschot, moderne tuin

Verlengstuk van ons huis

"Toen wij dit huis lieten ontwerpen, hebben wij meteen een tuinarchitect ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de tuin een verlengstuk van het huis zou worden. Voor de uitvoering waren wij op zoek naar een betrouwbare partner. Van Esch kwam hierin als beste naar voren, zowel door de prijsstelling als professionele aanpak. Van Esch heeft zich bewezen als een moderne ondernemer: betrokken, persoonlijk, inventief in ontwerpvraagstukken, betrouwbaar en secuur in de afwerking. De wisselwerking tussen de twee partners Willem (productkennis) en Paul (creativiteit) was absoluut een meerwaarde bij de realisatie van onze tuin."

- Paul en Jaqueline Streefkerk

"Toen Paul kwam praten, voelde dat meteen goed. Je kon echt merken dat hij goed luistert. Mooie belijning, kindvriendelijk, maar ook toekomstbestendig"

wellness, zwembad, poolhouse

Op vakantie in eigen tuin

"Alsof we op vakantie zijn in onze eigen tuin! Zo voelt het. Vrienden die voor het eerst de foto's zagen die ik ervan op Facebook plaatste, vroegen me gekscherend waar ze voor deze bestemming kunnen boeken! Maar zonder gekheid: we zijn nog steeds elke dag blij met onze tuin. Het is in alle aspecten de sfeervolle tuin geworden die we voor ogen hadden. "

"Bij de bouw van ons huis was de tuin nog even sluitpost, maar na een paar jaar hebben we het grondig aangepakt. Een architect tekende voor ons een poolhouse en zwembad, Van Esch zorgde voor de verdere aankleding. Wat begon met de vraag: 'kun je wat sfeer brengen?', mondde uit in een complete make-over met terrassen, verhogingen, verlichting, een nieuwe inrit enzovoort. Alles past nu beter bij elkaar en ons huis komt beter tot zijn recht."

"Vooral de creativiteit van Paul is een meerwaarde: hij heeft een zeer verfijnd gevoel voor sfeer en stijl. En daar waar hij misschien wat teveel kiest voor de esthetiek, bewaakt Willem de praktische uitvoering. Wat dat betreft vullen die twee elkaar mooi aan."

"Het zijn echt betrokken en gedreven mensen bij Van Esch. Geen poeha, maar realistisch - bijvoorbeeld in de voorspelling van de planning, ook als de boodschap was dat iets wat langer ging duren - en uiterst flexibel, ook in de samenwerking met de bouwers van het poolhouse en zwembad. Ik heb voortdurende het gevoel gehad: dat komt goed."

- Herbert van der Heijden

"Toen wij dit huis lieten ontwerpen, hebben wij meteen een tuinarchitect ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de tuin een verlengstuk van het huis zou worden"

kunstgras, terras, kindertuin, zitrand, schutting, trampoline

Multifunctionele tuin

"We wonen hier fijn, al ruim elf jaar. Maar toen we kinderen kregen, moest er wat met de tuin gebeuren. Die was totaal niet kindvriendelijk en vergde veel onderhoud. Toen Paul kwam praten, voelde dat meteen goed. Je kon echt merken dat hij goed luistert. We hadden zelf al wel ideeën, maar Van Esch nog veel meer.

Ze denken mee, binnen onze mogelijkheden. Het resultaat is een bijzonder speelse, maar ook sfeervolle tuin die we zelf nooit zo hadden kunnen bedenken. Mooie belijning, kindvriendelijk, maar ook toekomstbestendig. Zo hebben veel onderdelen een dubbele functie. Een halfhoog muurtje bijvoorbeeld doet nu dienst als voetbalgoal, maar is ook een leuk zitje voor tijdens een feestje."

"Vooral de flexibiliteit heeft me getroffen. Wij wilden bijvoorbeeld sommige onderdelen zelf regelen, zoals een schutting. Dat is voortdurend in goed overleg gegaan. Sterker nog: de mannen van Van Esch toonden zich zeer betrokken en hebben ons uitgebreid geadviseerd over materiaalkeuze en aanpak."

"Je kunt merken dat Van Esch klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft. Met wie je ook te maken hebt, ze zijn allemaal even aardig, werken netjes, nemen de tijd om vragen te beantwoorden. Je merkt gewoon dat ze allemaal hetzelfde uitdragen. Dat ze oprecht met veel plezier bij Van Esch werken en begaan zijn met hun vak. Dat hebben wij als bijzonder prettig ervaren."

- Angela Guelen

 

"Het eerste ontwerp was raak. Een uitstekende vertaling van onze wensen. Ik vond het vooral prettig dat ze ook tegengas durfden te geven.
Ze denken niet alleen mee, maar ook vóór je"

IN Bouwkunde en Vormgeving, Toine van Duijn, Aschwin Raab, Uden

Samenwerking met een architectenbureau

"Als architectenbureau ontwerpen we van binnen naar buiten, van de interieur- en exterieurontwerpen tot de complete bouwkundige uitwerking daarvan. Ook de zichtlijnen van binnen naar buiten in een tuinplan vormen onderdeel van ons vak.

Voor de invulling en uitvoering van dat tuinplan werken we graag samen met Van Esch. Die zijn in staat onze bedoeling te doorgronden en te vertalen naar een haalbare uitvoering. Ze hebben vaak letterlijk aan een half woord genoeg. Bovendien zijn ze creatief en ze hebben het vermogen om een eigen mening te ontwikkelen. Dat werkt alleen maar versterkend."

"Je leert elkaar uiteraard pas echt goed kennen als er iets niet loopt zoals je verwacht of als je ergens verschil van mening over hebt. Dat gebeurt nu eenmaal; je kunt niet altijd alles tevoren uitkristalliseren. De manier waarop die situaties dan worden opgelost, zegt alles over de kwaliteit van Van Esch. Het feit dat onze klanten nooit iets merken van eventuele discussie achter de schermen, bewijst dat je met de goede mensen aan tafel zit."

"Paul en Willem vullen elkaar perfect aan. Paul als creatief en Willem meer op de uitvoering en budgetbewaking. Het zijn gewoon fijne mensen, mensen met passie voor hun vak.

Het maakt trouwens niet uit met wie je van doen hebt bij Van Esch: ze werken allemaal even gepassioneerd en het onderlinge respect is groot. Dat voel je en dat maakt ze tot een bijzonder prettig team om mee samen te werken."

- Toine van Duijn en Aschwin Raab