Van Esch: expert op het gebied van tuinontwerp en tuinrenovatie

Van Esch Hoveniers maakt exclusieve tuinen van hoogwaardige kwaliteit. Ons moderne hoveniersbedrijf werkt voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Ongeacht de opdracht, wij leggen er altijd onze ziel en zaligheid in. Of het nu gaat om het snoeien van een boom of het aanleggen van een compleet park.

De diensten van uw hovenier in Uden

Niemand kan alles. Bij Van Esch leggen we daarom de focus op de kwaliteiten en speciale talenten van alle vakmensen in ons team. Voor elke discipline hebben we iemand in dienst. ‘De juiste man op de juiste plaats’, dat is hoe wij werken. Op die manier zetten wij als team hoogwaardige resultaten neer, steeds weer.

Uiteraard is wat u voor ogen heeft onze leidraad. Daarom vindt er altijd een kennismakingsgesprek bij u thuis plaats. Door goed te luisteren en daarbij de juiste vragen te stellen wordt de kern van uw vraagstuk bloot gelegd. Duidelijkheid vooraf is ons devies. Zo weet u zeker dat u met volle tevredenheid van het eindresultaat geniet.

"Het maakt trouwens niet uit met wie je van doen hebt bij Van Esch: ze werken allemaal even gepassioneerd en het onderlinge respect is groot. Dat voel je en dat maakt ze tot een bijzonder prettig team om mee samen te werken."

 

- Toine van Duijn en Aschwin Raab -  Samenwerking met een architectenbureau

Tuinontwerp

Een tuin staat of valt met een goed doordacht ontwerp en de juiste keuze van materialen, constructies en planten. Door met de gegeven ruimte te spelen, er vanuit alle mogelijke hoeken naar te kijken, kan er meer uit een tuin worden gehaald. Een tuin ontwerpen is dan ook een vak apart.

Onze vaste ontwerper Paul Kromhout is ons creatieve brein. Met ruim vijftien jaar ervaring op diverse schaalniveaus, goede kennis van alle mogelijkheden en een uniek inzicht, weet hij altijd een aantrekkelijk ontwerp te presenteren. Zijn ontwerpen hebben altijd wel een onverwachts element, waarmee we uw tuin naar een hoger plan tillen.

Met een goed gevoel voor ruimte, verhoudingen en sfeer vertalen wij uw wensen naar een tuinontwerp dat niet alleen bijzonder, maar ook bijzonder praktisch is. Een helder lijnenspel, uitgebalanceerd materiaalgebruik en doordachte details zorgen voor een evenwichtig beeld. De beplanting brengt de tuin tot leven, het hele jaar door.

Om u echt goed zicht te geven op hoe het ontwerp er in realiteit uit zal zien, presenteren wij het, inclusief bebouwing, met een 3D-tekening. Zo kunt u alvast een kijkje nemen in uw tuin.

Tuinaanleg

Een compleet nieuwe tuin laten aanleggen is voor Van Esch geen probleem. Vanuit onze vakkennis en creatieve inslag kunnen wij verschillende ideeën en oplossingen aandragen, waar u zelf wellicht nog niet aan heeft gedacht.

Samen komen we dan tot het perfecte plan van aanleg voor uw tuin. Vervolgens maken wij een schets of tuinontwerp. Hierbij ontvangt u een offerte.

Tuinrenovatie

Als u tevreden bent over de algemene indruk van uw tuin en maar een gedeelte wilt aanpakken, kiest u voor tuinrenovatie. Bij een tuinrenovatie wordt niet uw hele tuin op de schop genomen. We veranderen enkele elementen, waardoor uw tuin relatief eenvoudig een nieuwe impuls krijgt en weer als nieuw is.

Samen bekijken we uw tuin. Daarna maken we een plan van aanpak en een schets. Gaat u hiermee akkoord, dan ontvangt u een duidelijke offerte met een werkomschrijving.

Tuinonderhoud

Een tuin heeft regelmatig onderhoud nodig. Wij nemen dit graag voor u uit handen, indien u hiervoor niet de kennis, kunde of tijd heeft. Wij beschikken over de juiste materialen en machines om het tuinonderhoud vakkundig en efficiënt voor u te volbrengen.

We snoeien en scheren hagen, verticuteren en maaien gras, bemesten borders, ruimen bladeren en voeren alle andere onderhoudswerkzaamheden uit.

Uiteraard nemen we alle afval mee en laten we uw tuin keurig achter. U kunt kiezen voor eenmalig tuinonderhoud of periodiek onderhoud op afroep.

Ook is er de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten, zodat uw tuin er het hele jaar door gegarandeerd goed bijligt.

Boomverzorging

Snoeien
Ook bomen hebben onderhoud nodig. Door ze regelmatig te snoeien voorkomt u dat de boom hinder gaat geven. Zo houdt u zelf de controle over de vorm en functie en blijft de boom het gewenste formaat. Van Esch Hoveniers heeft de kennis en middelen om dit op een veilige en vakkundige manier te doen. Wij nemen al het snoeihout mee of zagen er desgewenst stammetjes van. Bijvoorbeeld voor in uw open haard.

Vallen, kappen en rooien
Wanneer een boom op de verkeerde plaats staat, ziek is geworden of overlast geeft, kan het nodig zijn dat de boom uit uw tuin wordt verwijderd. Met name bij het vellen van grote bomen vraagt dit een zorgvuldig plan van aanpak. De locatie, grootte, valrichting en de directe omgeving van de boom zijn belangrijke aandachtspunten bij het vellen. Er zijn vergunningen en goed materiaal nodig, en vaak moeten er verkeersmaatregelen worden getroffen. Wij regelen deze zaken voor u en voeren bovendien alles af. Indien nodig verwijderen we ook de stobbe of het wortelgestel.